Maaliskuun jäsentiedote
Aurinkoista kevättä hyvät seuran jäsenet!

Vaikkei talvi tänä vuonna koetellutkaan juuri muuta kuin hokkeja, sopii silti toivoa lämmintä ja kaunista kevättä? Kurikan ratsastajien tapahtumakausi käynnistyi varsinaisesti maaliskuun ensimmäisenä lauantaina kun kilpailemistaan aloittavat nuoret vanhempineen kokoontuivat Apua, kisaamaan!-koulutukseen Kauppilan maneesille.

Paikalla oli yli kaksikymmentä kisaamisesta kiinnostunutta, joille tietoa jaettiin teorian ja käytännön esimerkein. Suurkiitokset junnukerholaisille ja esimerkkiratsukoille, päivä oli oikein mukava ja onnistunut! Tulevana keväänä jatketaan kilpailemisen harjoittelua innokkaasti seurakisoissa alkaen 15.3. lastenkisoilla.

Olemme saaneet hurjan paljon uusia jäseniä tälle vuodelle! Jäsenmäärämme kasvoi ensimmäistä kertaa yli sadan. Toivotan lämpimästi uudet jäsenet ja paluumuuttajat tervetulleiksi mukaan toimintaan!

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita kevätkokoukseen sitten heti huhtikuun alussa ke 2.4.2008. Kevätkokoukseen kannattaa tulla kertomaan omia ideoitaan toiminnan uudistamiseksi. Palauteta ja ideoita voi laittaa myös Kurikan Ratsastajien nettisivujen kautta.

Myllykylän kentän uudistamisen suunnittelu on aluillaan ja siihen projektiin tarvitaankin kaikkien seuran jäsenten ja heidän perheenjäsentensä osaamista ja verkostoja. Muukaan vaan kentänsuunnitteluryhmään, kaikki kiinnostuneet!

heppakavereillenne paljon taputuksia toivotellen
Kirsti

Johtokunnan yhteystiedot

Kevätkokous

Kurikan Ratsastajien kevätkokous pidetään Osuuspankin kerhohuoneella keskiviikkona 2.4.2008 alkaen kahvilla klo 18:30. Asialistalla on sääntömääräiset asiat sekä lisäksi paljon ajankohtaista asiaa mm. Myllykylä kentän kunnostusprojektista.

Uusi jäsentiedotekäytäntö

Jäsentiedotteet lähetetään jatkossa sähköpostitse vain jäsenille. Osoitteet on poimittu nimen perusteella KuRatin postituslistalta. Jos et saa jäsentiedotteita (tai tiedät jonkun muun joka ei niitä saa), ilmoita nimesi ja toimiva sähköpostiosoite seuran sähköpostiin posti(at)kurikanratsastajat.net.

Nuorten hevosten esteklinikka

Nuorten hevosten esteklinikka järjestetään lauantaina 26.4. Myrkyssä. Klinikan vetäjänä toimii Piia Pantsu. Klinikka alkaa klo 8 luennolla Myrkyn nuorisoseuralla ja jatkuu Myrkyn yksityisratsastajien maneesissa, jossa on kolme ryhmää nuoria hevosia. Klinikan hinta julkistetaan myöhemmin. Kurikan ratsastajat suunnittelee kimppakyytireissua klinikkaan, jos haluat mukaan niin ilmoittaudu Kirstille (Kirsti.Maki-Paavola(at)mavi.fi) mahdollisimman nopeasti, koska paikkoja on rajoitetusti! Kirstiltä myös lisätietoja.

Seuratakit /-satulahuovat

Talvitakkien valitettavasti tehtyä välipään, toteutetaan uusien seuratakkien tilaaminen nyt keväällä. Mallit on nähtävillä Kauppilan Valjaassa viikosta 12 lähtien. Käy tilaamassa omasi sieltä tai tule tutustumaan malleihin ja hintoihin kevätkokoukseen! Takkien viimeinen tilauspäivä on 4.4.2008.

Viime syyskokouksessa luovutettu palkintohuopa seuran logolla herätti ansaittua ihastusta. Nyt onkin mahdollista tilata myös satulahuopa seuran logolla. Mallit ja värit esillä Kauppilan Valjaassa viikosta 12 lähtien sekä kevätkokouksessa. Huovat tilataan samaan aikaan takkien kanssa eli ilmoitathan tilauksen 4.4.2008 mennessä joko suoraan Sirpalle tai Kirstille kirsti.maki-paavola(at)mavi.fi.

Hevoshullu Powercup

Kurikan Ratsastajien Hevoshullu Powercup –seurakarsinnat ratsastetaan Kauppilassa 24.3. (este) ja 20.4. (koulu). Karsintaluokat on lisätty seurakilpailujen kutsuihin. KuRat-jäseniltä huomioidaan myös tulokset JARAn (15.3.) ja IR:n (päivä vielä avoin) seurakarsinnoista, jos ratsukko ei pääse osallistumaan omiin seurakarsintoihin.

Hevoshullu Powercupissa kilpailijat suorittavat sekä esteratsastus- että kouluratsastuskokeen ja tulos saadaan laskemalla yhteen sijaluvut. Pienimmän yhteenlasketun sijaluvun saanut ratsukko voittaa kilpailun, tasatilanteessa ratkaisee kouluratsastuskokeen tulos.

Alkukilpailut seuroissa: koulu he C:1 2000, esteet 95 cm (ponit 90/85 cm)
Välieräkilpailut alueilla: koulu he B K.N. Special, esteet 95 cm (ponit 90/85 cm)
Valtakunnallinen loppukilpailu: koulu he B:0 2000, esteet 95 cm (ponit 90/85 cm)
Säännöt: http://www.ratsastus.fi -> materiaalisalkku.

Tulevia kisoja

Lastenkisat Kauppilan maneesilla lauantaina 15.3. klo 11 alkaen.
Luokka 1 Tehtävärata, avoin 12-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille
Luokka 2 Ristikkoluokka, avoin 16-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille
Luokka 3 Helppo Ö, avoin 16-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille
Luokka 4 Perusmerkin kouluohjelma, avoin 16-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille
- Seurajäsenyyttä tai green cardia suositellaan, muttei pakollinen. Ratsastajan tulee itse huolehtia vakuutusturvastaan.
- Avustajan/taluttajan käyttö sallittu kaikissa luokissa.
- Enintään 3 starttia/hevonen, paitsi pelkkiä tehtäväluokkastartteja enintään 5/hevonen.
- Luokassa 1 palkintoina diplomit, muissa luokissa ruusukkeet. Lisäksi yllätyspalkintoja.
- Lähtömaksu 6 euroa/luokka.
- Ilmoittautumiset mennessä numeroon 046-8882727/ Anne-Mari.

Seuraestekisat Kauppilan maneesilla maanantaina 24.3. klo 12 alkaen.
Luokka 1 Ristikkoluokka, arv. A.0, avoin aloitteleville ratsukoille
Luokka 2 40-50cm, arv. 367.2 (A2/A2), avoin aloitteleville ratsukoille
Luokka 3 60cm, arv. 367.2 (A2/A2), avoin kaikille
Luokka 4 70-80cm, arv. 367.2 (A2/A2), avoin kaikille
Luokka 5 90-95cm (ponit 80-85cm/85-90cm), arv. 367.2 (A2/A2)
Hevoshullu Powercup -seurakarsinta, avoin karsintaan osallistuville
- Ilmoittautuminen pe 21.3. mennessä seuran puhelimeen 040-7030943 tai sähköpostiin posti(at)kurikanratsastajat.net. Talkooväen ilmoittautumiset samoin.
- Lähtömaksu KuRat-jäsenet 5 euroa/luokka, muut 7e/luokka. Jälki-ilmoittautuminen +2e.
- 60cm ja pienemmissä luokissa enintään 3 starttia/ hevonen, muuten enintään 2 starttia.
- Osallistujilta vaaditaan seurajäsenyys tai green card.
- Palkintoina ruusukkeet.
- Hevoshullu Powercup -säännöt SRL:n sivuilla. Hevoshullu Powercupissa kilpaillaan sekä este- että kouluratsastuksessa. Kouluosuus 20.4.
- Huom! Kilpailut järjestetään, mikäli ratsastajia ja talkooväkeä ilmoittautuu riittävästi määräaikaan mennessä.

Seurakoulukisat Kauppilan maneesilla sunnuntaina 20.4. klo 12 alkaen.
Luokka 1 Harrasteluokan kouluohjelma, avoin kaikille
Luokka 2 Helppo C:1, avoin kaikille, Hevoshullu Powercup -seurakarsinta
Luokka 3 K.N. Special, avoin kaikille
- Ilmoittautuminen to 17.4. mennessä seuran puhelimeen 040-7030943 tai sähköpostiin posti(at)kurikanratsastajat.net. Talkooväen ilmoittautumiset samoin.
- Lähtömaksu KuRat-jäsenet 5 euroa/luokka, muut 7e/luokka. Ei jälki-ilmoittautumisia.
- Osallistujilta vaaditaan seurajäsenyys tai green card.
- Palkintoina ruusukkeet.
- Hevoshullu Powercup -säännöt SRL:n sivuilla.
- Huom! Kilpailut järjestetään, mikäli ratsastajia ja talkooväkeä ilmoittautuu riittävästi määräaikaan mennessä.

Este- ja kouluratsastuksen aluecupit

Jos aiot osallistua kuluvalla kaudella este- tai kouluratsastuksen aluecupiin, ilmoita siitä mieluiten heti mutta viimeistään 15.3. mennessä kilpailuvastaava Maria Rikalalle, maria.rikala(at)netikka.fi tai 040-5097931. Seurojen tulee maksaa aluecupien osallistumismaksu ennen ensimmäistä osakilpailua ja maksun suuruus riippuu cupiin osallistuvien ratsastajien määrästä.

Osakilpailut:

Horse Shop estecup ja pikkucup
12.4. JARA / Jalasjärvi
1.5. J-PR / Pietarsaari
14.-15.6. K-GR / Kokkola
5.-6.7. NURK / Uusikaarlepyy
9.8. MYRA / Ylistaro

EV Eläin- ja vapaa-ajantarvike koulucup ja pikkucup
30.3. NURK / Uusikaarlepyy
17.5. J-PR / Pietarsaari
20.7. AR / Alavus
24.8. LaRat / Nurmo

Eepee Agrimarket suomenhevoscup
20.4. NURK / Uusikaarlepyy (este 80cm)
25.5. KaRS / Alahärmä (koulu helppo C)
6.7. VaaRat / Vaasa (koulu helppo B)
9.8. MYRA / Ylistaro (este 90cm)

Suomenhevoscupiin ei ole seuralle erillistä cup-maksua, joten siihen osallistumisesta ei tarvitse ilmoittaa Mapelle. Kaikki cup-säännöt Pohjanmaan ratsastusjaoston sivuilla materiaalisalkussa.

SRL:n Kuntohaaste 2008

SRL:n Kuntohaastekilpailu on liiton jäsenseurojen jäsenille ja green cardilaisille avoin joukkuekilpailu. Joukkueissa on 5-10 edustajaa. Kilpailuun osallistuvat joukkueet tekevät kuntotestin kevään aikana toukokuun loppuun mennessä, kuntoilevat vähintään kolme kuukautta ja tekevät samanlaisen kuntotestin uudestaan kuntoilujakson lopussa.

Joukkueiden ilmoittautumisia otetaan vastaan toukokuun loppuun asti. Kilpailutulokset tulee palauttaa syyskuun loppuun mennessä. SRL:n Kuntotyöryhmä valitsee kilpailun voittajan kuntotestitulosten perusteella. Voittajajoukkue palkitaan aitiopäivällä Helsinki International Horse Showssa. Kilpailussa jaetaan myös muita palkintoja. Tervetuloa mukaan kohottamaan kuntoa ja pitämään hauskaa oman joukkueen kanssa!

Saadaanko KuRat-joukkue kasaan? Kiinnostuneet voivat ilmoittautua seuran sähköpostiin posti(at)kurikanratsastajat.net huhtikuun loppuun mennessä.

© Kurikan Ratsastajat ry 2007-2008
Kuvat © Buzzgalleria, Kurikan Ratsastajat ry
Kopiointi kielletty!