Helmikuun jäsentiedote
Johtokunta esittelyssä

ANNE-MARI Kalemaa. Hevosharrastukseni on kestänyt jo yli 10 vuotta ja Kurikan Ratsastajien toiminnassa olen ollut mukana noin 7 vuotta. Nyt olen ensimmäistä vuotta johtokunnassa ja nuorimpana "johtokuntalaisena" toimin nuorisovastaavana. Opiskelen viimeistä vuotta Kurikan lukiossa ja ylioppilaskirjoitukset lähestyvät kovaa vauhtia. Omassa tallissa asustelee tällä hetkellä 4 omaa hevosta, joista Lotta (Sarlote) ja Nikotus ovatki tuttu näky kisakentillä.

MERVI Jyllilä. Toista vuotta johtokunnassa ja vastuualueeni on jäsentiedotteen kokoaminen. Tällä hetkellä työskentelen taksinkuljettajana yksityisyrittäjän palveluksessa. Hevosten parissa on tullut pyörittyä yli 15 vuotta ja omia hevosia on ollut viimeiset 10 vuotta vaihteleva määrä. Tällä hetkellä kalustoon kuuluu 13-vuotias tori-hannoverruuna Teemu (Deemon Est) sekä 4-vuotias suomenhevostamma Helmi (Pietilän Helmi), joiden kanssa kierrellään kisoja ja muita tapahtumia sen mitä työltä ehtii.

MARIA Rikala, tutummin Mape. Estetuomari, ratamestari ja atk-erikoisasiantuntija. Hevosharrastus on kestänyt parikymmentä vuotta ja KuRatin toiminnassa olen ollut mukana suunnilleen yhtä kauan. Johtokuntaan tulin mukaan joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla ja toimin tiedottajana, webmasterina sekä kilpailu- ja valmennusvastaavana. Siviiliammatti on toimittaja, mutta entiseen elämään kuuluu myös tallihommia Saksassa ja Etelä-Suomessa. Kolmen vuoden ajan perheeseen on kuulunut persoonallinen toriponi Lyyli, joka on vähitellen siirtynyt ratsastamattomasta pihakoristeesta aluekisayleisön viihdyttäjäksi.

MARJO Hautaviita: Olen 34-vuotias kieltenopettaja Kauhajoelta. Opetan Kauhajoen yhteiskoululla ja lukiolla. Ratsastus on rakas harrastus, mutta lähinnä tätiratsastusta :) sillä omaa hevosta ei ole. Olen ratsastanut pikkutyttönä innokkaasti, mm. Sorvarin tallilla ja hoitanut kylällä kaikkia mahdollisia hevosia ja koneja, mutta opiskeluaikana siihen tuli pitkä tauko. Kun valmistuin 9 vuotta sitten, työkaverit houkuttelivat ratsastustunneille, ja siitä se sitten taas alkoi. Kuluttaisin vaikka kaiken aikani hevosten parissa, mutta ikävä kyllä täytyy kai yrittää jotain muutakin elämää yrittää kehitellä!

EIJA Mäenpää esittelyn voi lukea seuraavasta tiedotteesta.
KIRSTI Mäki-Paavola (puheejohtaja) esittäytyi jo viime tiedotteessa.
Johtokunnan yhteystiedot

Apua, kisaamaan! -koulutus

Kurikan Ratsastajat järjestää Apua, kisaamaan! -koulutuksen Kauppilan tallilla lauantaina 1.3. klo 12 alkaen. Koulutus on avoin kaikille kiinnostuneille, erityisesti kilpailu-uransa alkuvaiheessa oleville ratsastajille ja kisaajien vanhemmille. Kouluttajina toimivat estetuomari ja ratamestari Maria Rikala sekä kouluosuudessa seuran puheenjohtaja Kirsti Mäki-Paavola. Koulutus on KuRat-jäsenille ja Kauppilan tallin väelle ilmainen, muille hinta on 7e. Halukkaat voivat ostaa SRL:n oppaan kilpailumaailmaan (hinta 5e), joka toimii pohjana kurssilla käsiteltäville asioille.

Ohjelma:
12.00-13.30 Miten kisataan? Sääntöjen yleinen osa
13.30-14.00 Tauko (mahdollistuus ostaa evästä kanttiinista ja shoppailla myymälässä)
14.00-15.00 Esteratsastus
15.00-16.00 Kouluratsastus

Ilmoittautumiset 24.2. mennessä maria.rikala(at)netikka.fi. Ilmoittautuessasi voit esittää kysymyksiä ja toiveita, mitä haluaisit koulutuksessa käsiteltävän. Oppaat tilataan etukäteen 13.2. mennessä (sama osoite) ja jaetaan koulutuksessa. Huom! Voit tilata pelkän oppaan, vaikka et osallistuisi koulutukseen.

Lue lisää koulutuksesta.

Irtohypytyskurssi

Kauppilan maneesissa perehdytään irtohypytykseen torstaina 6.3. klo 18. Vetäjinä Anu Ranto ja Maria Rikala. Aluksi teoriaa mallihevosen kera, sitten käytännön harjoituksia erilaisten hevosten kanssa. Irtohypytyskurssi on yleisölle ilmainen, ei ennakkoilmoittautumisia.

Nuorten hevosten esteklinikka

Nuorten hevosten esteklinikka järjesteään 26.4. Myrkyssä. Klinikan vetäjänä toimii Piia Pantsu. Päivän tarkempi ohjelma ja hinta julkistetaan myöhemmin. Kurikan ratsastajat suunnittelee kimppakyytireissua klinikkaan, jos haluat mukaan niin ilmoittaudu Kirstille (Kirsti.Maki-Paavola(at)mavi.fi) mahdollisimman nopeasti, koska paikkoja on rajoitetusti! Kirstiltä myös lisätietoja.

Mä oon täällä -koulutus

Pohjanmaan Ratsastusjaosto järjestää Mä oon täällä -koulutuksen 5.4. ja 26.4.2008 Ilmajoella. Mä Oon Täällä – koulutus innostaa nuoria 15 – 20v. mukaan urheiluseuratoimintaan: ohjaajaksi, toimimaan yhdessä ja muihin mielekkäisiin tehtäviin. Koulutuksessa tehdään, liikutaan, opitaan, suunnitellaan tulevaa ja iloitaan.

Lisätietoja koulutuksesta löytyy Pohjanmaan aluejaoston sivuilta: www.ratsastus.fi/pohjanmaa, oikeassa reunassa "Ajankohtaista"-lista ja sieltä Mä Oon Täällä -koulutus. HUOM!! Seura maksaa kaikkien halukkaiden koulutuksen, joten nyt kaikki nuoret mukaan!

Ilmoittautumiset Anne-Marille 046 888 2727 viimeistään 15.3. mennessä.

Tulevia kisoja

Lastenkisat Kauppilan maneesilla lauantaina 15.3. klo 11 alkaen.
Luokka 1 Tehtävärata, avoin 12-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille
Luokka 2 Ristikkoluokka, avoin 16-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille
Luokka 3 Helppo Ö, avoin 16-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille
Luokka 4 Perusmerkin kouluohjelma, avoin 16-vuotiaille ja nuoremmille ratsastajille
- Seurajäsenyyttä tai green cardia suositellaan, muttei pakollinen. Ratsastajan tulee itse huolehtia vakuutusturvastaan.
- Avustajan/taluttajan käyttö sallittu kaikissa luokissa.
- Enintään 3 starttia/hevonen, paitsi pelkkiä tehtäväluokkastartteja enintään 5/hevonen.
- Luokassa 1 palkintoina diplomit, muissa luokissa ruusukkeet. Lisäksi yllätyspalkintoja.
- Lähtömaksu 6 euroa/luokka.
- Ilmoittautumiset mennessä numeroon 046-8882727/ Anne-Mari.

Seuraestekisat Kauppilan maneesilla maanantaina 24.3. klo 12 alkaen.
Luokka 1 Ristikkoluokka, arv. A.0, avoin aloitteleville ratsukoille
Luokka 2 40-50cm, arv. 367.2 (A2/A2), avoin aloitteleville ratsukoille
Luokka 3 60cm, arv. 367.2 (A2/A2), avoin kaikille
Luokka 4 70-80cm, arv. 367.2 (A2/A2), avoin kaikille
- Ilmoittautuminen pe 21.3. mennessä seuran puhelimeen 040-7030943 tai sähköpostiin posti@kurikanratsastajat.net. Talkooväen ilmoittautumiset samoin.
- Lähtömaksu KuRat-jäsenet 5 euroa/luokka, muut 7e/luokka. Jälki-ilmoittautuminen +2e.
- 60cm ja pienemmissä luokissa enintään 3 starttia/ hevonen, muuten enintään 2 starttia.
- Osallistujilta vaaditaan seurajäsenyys tai green card.
- Palkintoina ruusukkeet.
- Huom! Kilpailut järjestetään, mikäli ratsastajia ja talkooväkeä ilmoittautuu riittävästi määräaikaan mennessä.

Seurakoulukisat Kauppilan maneesilla sunnuntaina 20.4. klo 12 alkaen.
Luokka 1 Harrasteluokan kouluohjelma, avoin kaikille
Luokka 2 Helppo C:1, avoin kaikille
Luokka 3 K.N. Special, avoin kaikille
- Ilmoittautuminen to 17.4. mennessä seuran puhelimeen 040-7030943 tai sähköpostiin posti@kurikanratsastajat.net. Talkooväen ilmoittautumiset samoin.
- Lähtömaksu KuRat-jäsenet 5 euroa/luokka, muut 7e/luokka. Ei jälki-ilmoittautumisia.
- Osallistujilta vaaditaan seurajäsenyys tai green card.
- Palkintoina ruusukkeet.
- Huom! Kilpailut järjestetään, mikäli ratsastajia ja talkooväkeä ilmoittautuu riittävästi määräaikaan mennessä.

© Kurikan Ratsastajat ry 2007-2008
Kuvat © Buzzgalleria, Kurikan Ratsastajat ry
Kopiointi kielletty!