Jäsenhinnat alenevat loppuvuodeksi

SRL alentaa jäsenhintojaan 1.9.-31.12.2008. Kurikan Ratsastajiin liittyvät uudet jäsenet saavat saman verran alennusta loppuvuoden jäsenmaksusta 1.9. alkaen. Loppuvuoden jäsenhinnat ovat noin puolet koko vuoden jäsenhinnoista.

Porukalla Suomenratsujen kuninkaallisiin 7.9.

Kurikan Ratsastajat järjestää retken Suomenratsujen kuninkaallisiin sunnuntaina 7.9.2008. Lähtö kaupungintalon edestä klo 07:00, paluu illalla noin klo 21:00. Reissu on ilmainen kaikille Kurikan ratsastajien jäsenille jotka ovat niin sanotusti 'kantaneet kortensa kekoon'... Eli ilmoittautuessasi mainitse kilpailu tai tapahtuma jossa olet ollut mukana auttamassa. Muille seuran jäsenille hinta on 15 euroa, ja kavereille 20 euroa. KAIKKI ovat tervetulleita, tilataan bussi niin että kaikki halukkaat varmasti mahtuvat mukaan!

Ilmoittautumiset seuran sähköpostiin viimeistään ke 27.8.2008 posti(at)kurikanratsastajat.net.

Ohjelma 7.9.
Esteratsastus: 95 cm, 95 cm (Kasvattajakilpailu II) ja 110 cm Prix de Suomen Hippos
Kouluratsastus: he B FEI:n Kenttäkilp.ohj. poneille -93 (Lohdutusfinaali); he A Kenttäkilp.ohjelma nro 6 (Kasvattajakilpailu II); he A FEI World Dressage Challenge -test B 2001 (sh-koulumestaruus II)
Laatuarvostelu: 4-vuotiaat ja 5-vuotiaat
Lisäksi: Suomenhevosratsujen myyntinäyttely
Suomenratsujen kuninkaalliset -tapahtumassa on myös varsin mittava expo -alue... :)

Kyran klinikka 12.-13.9.

Kurikan ratsastajat ei tee retkeä Kyran klinikkaan Helsinkiin 12.-13.9. Kukin voi kuitenkin halutessaan lähteä seuraamaan antoisaa klinikkaa hankkimalla itse liput tapahtumaan. Lippuja voi ostaa Lippupalvelusta. Kimppakyydistä kiinnostuneet voivat ilmoittautua Mapelle maria.rikala@netikka.fi. Ainakin Parkanon Ratsastusseura ja Myrkyn yksityisratsastajat tekevät retken Helsinkiin, joten kiinnostuneet voivat myös tiedustella, onko heidän retkillään tilaa.

Keppihevosharrastajien alajaosto

Perustetaan keppihevosharrastajien alajaosto! Kurikan Ratsastajien kaikki keppariharrastajat ystävineen ovat tervetulleet Keppari-alajaoston perustavaan keppikokoukseen. Keppari-alajaosto on epävirallinen puuhastelujaosto perheen pienimmille. Seurajäsenyyttä ei vaadita. Perustavan keppikokouksen aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Tulossa myös keppihevoskilpailut syyskuussa.

Ideakilpailu!

Seuran toiminnan kehittämiseksi kaipaamme jäsenten apua, ja niinpä järjestämme ideakilpailun! Mieti, miten kehittäisit seuratoimintaa ja kerro ideastasi mahdollisimman tarkasti. Ideat voivat liittyä esimerkiksi tapahtumiin, koulutuksiin, toimintatapoihin jne. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota mm. siihen, miten hyvin idea palvelee mahdollisimman laajaa jäsenistöä. Kannattaa myös huomioida, että rahaa on käytettävissä sen verran kuin talkootyöllä keräämme. Eli mikäli ideasta aiheutuu huomattavia kustannuksia, kannattaa kertoa, miten toteuttaminen rahoitettaisiin.

Lähetä ideasi seuran sähköpostiin (posti(at)kurikanratsastajat.net) 31.8. mennessä. Voittaja palkintaan 50 euron lahjakortilla vapaavalinnaiseen kurikkalaiseen hevosalan yritykseen. Hyviä ideoita pyritään tietenkin myös toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan!

Tutustumispäivät

Seuran jäsenmäärä on ilahduttavasti kasvanut tänä vuonna jo yli puolitoistakertaiseksi viime vuoteen verrattuna. Niinpä järjestämmekin tutustumispäiviä kurikkalaisille talleille ja mahdollisesti myös muihin hevosalan yrityksiin ja yhteisöihin. Mukana ainakin Kauppilan talli ja Hakunin hevos- ja kotieläintila. Tutustumiskohteet päättävät itse ajankohdan ja ohjelman, KuRat tarjoaa tilaisuuksiin kahvit ja esitteitä seuran toiminnasta. Lisää tietoa tulossa myöhemmin, seuraa sähköpostiasi ja seuran nettisivuja!

Uusi talkoojärjestelmä

Kilpailujen ja tapahtumien talkooväeksi ilmoittautuminen uudistuu! Kokeilemme ottaa käyttöön leipomisvuorolistan tapaisen listan, johon talkoovuorot varataan viimeistään viikkoa ennen kisoja. Nettisivuille tulee kaksi talkoolistaa. Toiseen merkitään jäsenten tekemät talkoopäivät ja toiseen tulee lista tulevista tapahtumista ja tarvittavasta talkootyöstä. Jälkimmäisestä voi varata talkoovuoroja leipomislistan tapaan ilmoittamalla siitä Mapelle maria.rikala(at)netikka.fi tai seuran sähköpostiin posti(at)kurikanratsastajat.net. Listat otetaan käyttöön elokuun kisoista lähtien. Talkoovuorojen varauslista ja alkuvuoden tapahtumien talkoolista löytyvät arkiston lomakkeista. HUOM! Alkuvuoden tapahtumista puuttuu paljon talkoolaisia. Mikäli nimesi puuttuu listalta, ilmoita Mapelle puuttuvat talkoopäiväsi. Mapelle voi myös ilmoittautua avuksi listan ylläpitoon, jos päivitystahti tuntuu liian hitaalta :)

Elocup - yhdistetty kilpailu este- ja kouluratsastuksessa

Elokuussa järjestetään este- ja kouluratsastuksen yhdistetty kilpailu Elocup 23.-24.8. Esteosuus ratsastetaan 23.8. ja koulu 24.8. Aluetasolla kilpailemattomat ratsastavat osakilpailut tasolla 60cm ja helppo C sekä aluetasolla kilpailleet tasolla 80cm ja helppo B. Rajaus on lajikohtainen, eli jos ratsukko on kilpaillut aluetasolla kouluratsastuksessa mutta ei esteillä, hän osallistuu esteillä luokkaan 60cm ja koulussa luokkaan helppo B.

Säännöt: Ratsukoiden osakilpailujen tulosjärjestykset lasketaan yhteen siten, että voittaja saa yhden sijalukupisteen, toiseksi tullut kaksi jne... Yhteenlasketut sijalukupisteet (koulu + este) ratkaisevat lopullisen sijoituksen. (esim. koulu 3 + este 2 = 5 pistettä) Pienimmät sijalukupisteet saanut ratsukko on Elocupin voittaja. Jos useammalla ratsukolla on samat sijalukupisteet, niin kouluratsastuksen tulos ratsaisee sijoituksen. (Esim. Anni Ahkera koulu2 + este3 = 5 sijalukupistettä, Tiina Tomera koulu3 + este2 =5 sijalukupistettä. Anni Ahkera voittaa, sillä sijoittui kouluratsastuksessa paremmin).

Elocupissa on hyvät palkinnot parhaille ratsukoille, joten kannattaa osallistua!

Heppakuvakisa

Kurikan Ratsastajat järjestää tänäkin vuonna jäsenilleen valokuvauskilpailun, johon sinunkin kannattaa osallistua! Kuvia julkaistaan seuran nettisivuilla ja kuvista kootaan kalenteri vuodelle 2009. Toivomme runsasta osanottoa ja monipuolisia kuvia esim. kisakentiltä, kesälaitumilta ja arkisesta aherruksesta.

Kilpailuaika alkaa heti ja jatkuu elokuun loppuun. Kilpailuun voit osallistua enintään kolmella hevosaiheisella valokuvalla. Kuvia voit lähettää enemmänkin, mutta merkitse selkeästi, mitkä kuvat osallistuvat kilpailuun. Voit kirjoittaa kuvaan kuvatekstin tai antaa kuvalle nimen. Tuomarina toimii Tanja Koivisto.

Kilpailun kolme parasta palkitaan seuraavasti: I palkinto 80 euron lahjakortti, II palkinto 50 euron lahjakortti ja III palkinto 30 euron lahjakortti valinnan mukaan joko Kauppilan varustemyymälään tai johonkin kurikkalaiseen rehukauppaan. Lisäksi kunniamaininnan saaville kuville on luvassa esinepalkintoja.

Kuvat voi lähettää ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen posti(at)kurikanratsastajat.net. Jos kuvat eivät ole digitaalisessa muodossa, paperikuvat lähetetään 31.8. mennessä Anne-Mari Kalemaalle, Syväojantie 254, 61300 Kurikka.

Ideoita ja onnea kilpailuun!

Varaa leipomisvuorosi

Kisakaudella tarvitaan taas jäsenten, varsinkin kisaajien ja valmennusten kulukorvausta hakevien panosta kanttiinin antimiin. Varaa oma leipomisvuorosi kesän kisoista Mapelta, maria.rikala(at)netikka.fi. Leipomisvuorolistaan tehdyt varaukset voi tarkistaa arkistosta löytyvästä listasta.

Tulevia seurakilpailuita

Seuraestekisat Myllykylän kentällä lauantaina 23.8. klo 11 alkaen.
Luokka 1 40-50cm, arv. 367.2 (A2/A2)
Luokka 2 60cm, arv. 367.2 (A2/A2) Elocup-esteosuus aluetasolla kilpailemattomille ratsukoille
Luokka 3 70cm, arv. 367.2 (A2/A2)
Luokka 4 80cm, arv. 367.2 (A2/A2) Elocup-esteosuus aluetasolla kilpailleille ratsukoille
- Ellei toisin mainita, luokat ovat avoimia ratsukoille, jotka ovat kuluvalla kaudella kilpailleet enintään 20cm korkeampia luokkia. Esim. ratsukko, joka on kisannut 80cm, saa osallistua 60cm ja isompiin luokkiin.
- Ilmoittautuminen ke 20.8. mennessä seuran puhelimeen 040-7030943 tai sähköpostiin posti(at)kurikanratsastajat.net. Muista mainita, mikäli ratsastat ponilla! Mainitse, mikäli osallistut Elocupiin.
- Luokissa 1-2 enintään 3 starttia/hevonen, muuten enintään 2 starttia/hevonen.
- Lähtömaksu KuRat-jäsenet 5 euroa/luokka, muut 7e/luokka.
Jälki-ilmoittautuminen +2e.
- Osallistujilta vaaditaan seurajäsenyys, joka on tarvittaessa pystyttävä todistamaan (jäsenkortti).
- Kilpailuissa noudatetaan SRL:n sääntöjä, ellei kutsussa toisin mainita. Hevosten rokottamista SRL:n sääntöjen mukaan suositellaan. Vuoden 2009 alusta lähtien rokotustodistus on esitettävä kansliassa.
- Palkintoina ruusukkeet.
- Huom! Kilpailut järjestetään, mikäli ratsastajia ja talkooväkeä ilmoittautuu riittävästi määräaikaan mennessä.

Seurakoulukisat Myllykylän kentällä sunnuntaina 24.8. klo 11 alkaen.
Luokka 1 Harrasteluokan kouluohjelma, avoin aluetasolla kilpailemattomille ratsukoille
Luokka 2 Helppo C:2, avoin kaikille, Elocup-kouluosuus aluetasolla kilpailemattomille ratsukoille
Luokka 3 K.N. Special, avoin kaikille, Elocup-kouluosuus aluetasolla kilpailleille ratsukoille
- Ilmoittautuminen ke 20.8. mennessä seuran sähköpostiin posti(at)kurikanratsastajat.net. Mainitse, mikäli osallistut Elocupiin.
- Lähtömaksu KuRat-jäsenet 5 euroa/luokka, muut 7e/luokka. Ei jälki-ilmoittautumisia.
- Osallistujilta vaaditaan seurajäsenyys, joka on tarvittaessa pystyttävä todistamaan (jäsenkortti).
- Kilpailuissa noudatetaan SRL:n sääntöjä, ellei kutsussa toisin mainita. Hevosten rokottamista SRL:n sääntöjen mukaan suositellaan. Vuoden 2009 alusta lähtien rokotustodistus on esitettävä kansliassa.
- Palkintoina ruusukkeet.
- Enintään enintään 2 starttia/hevonen.
- Huom! Kilpailut järjestetään, mikäli ratsastajia ja talkooväkeä ilmoittautuu riittävästi määräaikaan mennessä.

Seuraestekisat Myllykylän kentällä sunnuntaina 21.9. klo 11 alkaen.
Luokka 1 40cm, arv. 367.2 (A2/A2) pikkujunnujen seuramestaruus
Luokka 2 50-60cm, arv. 367.2 (A2/A2)
Luokka 3 70cm, arv. 367.2 (A2/A2)
Luokka 4 70/80cm, arv. 367.2 (A2/A2) junioreiden ja senioreiden seuramestaruus
Luokka 5 90cm, arv. 367.2 (A2/A2)
- Ellei toisin mainita, luokat ovat avoimia ratsukoille, jotka ovat kuluvalla kaudella kilpailleet enintään 20cm korkeampia luokkia. Esim. ratsukko, joka on kisannut 80cm, saa osallistua 60cm ja isompiin luokkiin.
- Juniorit ja seniorit kilpailevat seuramestaruudesta luokassa 4 siten, että aluetasolla kilpailemattomat ratsukot hyppäävät 70cm luokan alussa. Aluetasolla kilpailleet hyppäävät 80cm, samoin kaikki muut ratsukot kuin seuramestaruudesta kisaavat.
- Ilmoittautuminen to 18.9. mennessä seuran puhelimeen 040-7030943 tai sähköpostiin posti(at)kurikanratsastajat.net. Muista mainita, mikäli ratsastat ponilla!
- Luokissa 1-2 enintään 3 starttia/hevonen, muuten enintään 2 starttia/hevonen.
- Lähtömaksu KuRat-jäsenet 5 euroa/luokka, muut 7e/luokka. Jälki-ilmoittautuminen +2e.
- Osallistujilta vaaditaan seurajäsenyys, joka on tarvittaessa pystyttävä todistamaan (jäsenkortti).
- Kilpailuissa noudatetaan SRL:n sääntöjä, ellei kutsussa toisin mainita. Hevosten rokottamista SRL:n sääntöjen mukaan suositellaan. Vuoden 2009 alusta lähtien rokotustodistus on esitettävä kansliassa.
- Palkintoina ruusukkeet.
- Huom! Kilpailut järjestetään, mikäli ratsastajia ja talkooväkeä ilmoittautuu riittävästi määräaikaan mennessä.

Seurakoulukisat Myllykylän kentällä sunnuntaina 29.9. klo 11 alkaen.
Luokka 1 JaRan startti, avoin aloitteleville ratsukoille, pikkujunnujen seuramestaruus
Luokka 2 C-merkin kouluohjelma, avoin kaikille, junioreiden ja senioreiden seuramestaruus
Luokka 3 Helppo B:0, avoin kaikille, junioreiden ja senioreiden seuramestaruus
- Ilmoittautuminen to 26.9. mennessä seuran sähköpostiin posti(at)kurikanratsastajat.net.
- Junioreiden ja senioreiden seuramestaruus ratkaistaan luokissa 2 ja 3 siten, että aluetasolla kilpailemattomat ratsukot kilpailevat mestaruudesta luokassa 2 ja aluetasolla kilpailleet luokassa 3.
- Lähtömaksu KuRat-jäsenet 5 euroa/luokka, muut 7e/luokka. Ei jälki-ilmoittautumisia.
- Osallistujilta vaaditaan seurajäsenyys, joka on tarvittaessa pystyttävä todistamaan (jäsenkortti).
- Kilpailuissa noudatetaan SRL:n sääntöjä, ellei kutsussa toisin mainita. Hevosten rokottamista SRL:n sääntöjen mukaan suositellaan. Vuoden 2009 alusta lähtien rokotustodistus on esitettävä kansliassa.
- Palkintoina ruusukkeet.
- Enintään enintään 2 starttia/hevonen.
- Huom! Kilpailut järjestetään, mikäli ratsastajia ja talkooväkeä ilmoittautuu riittävästi määräaikaan mennessä.

Jäsenet voivat halutessaan järjestää enemmänkin seurakilpailuja, lisätietoja ja ohjeita saa johtokunnalta. Kilpailujen tulee olla SRL:n sääntöjen mukaiset. Kilpailukutsut tarkistaa Maria Rikala (maria.rikala(at)netikka.fi).

Tervetuloa kisaamaan! Kisakutsut KuRatin nettisivuilla.

© Kurikan Ratsastajat ry 2007-2008
Kuvat © Buzzgalleria, Kurikan Ratsastajat ry
Kopiointi kielletty!